İnşaat yapım işleri esnasında çalışanların güvenliğini, çevrede bulunan insanların güvenliğini ve inşaat saha güvenliğini sağlayabilmek için gereklidir. Rema İskele ve Kalıp Sistemleri olarak her şeyden önce iş güvenliğini önemseyen anlayışımız ve “güvenle yüksel” sloganımızın gereği ile %100 müşteri memnuniyetine sahibiz.
Güvenlik Sistemleri ve Teknolojik Güvenlik sistemleri sayesinde çalışma bölgenizdeki kontrol sağlamada size yardımcı olacaktır. TS EN 10219-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış bu sistemlerimiz, tamamen kendi üretimimizdir. Sistemlerimiz kullanılacak inşa bölgesinde veya şantiyede yerlerine monte edilirken TS EN 10219-2 normuna uygun biçimde yerleri belirlenmeli ve monte edilmelidir. Bu nedenle Projelendirme ekibimiz hizmetinde size yardımcı olmaktan mutluk duyacaktır.
Malzeme Çıkartma Platformu
Son yıllarda yüksek katlı binaların artması sonucu Kule vinç kullanılmasının yaygınlaşmasıyla beraber yükselen inşaatlarda kule vinçle katlara malzeme bırakabilmek veya alabilmek için kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler malzeme sirkülasyonunu rahatlatarak iş hızınız güvenli bir şekilde artmasını sağlayarak verimliğinize önemli ölçüde katkı sağlayacak bir sistemlerdir.
Güvenlik Ağı Konsol Uygulaması
Güvenlik Ağı Platformları, TS EN 1263-1 normunun gereklerine göre tasarlanmıs ve üretilmiştir.
Platformlar şantiyede yerlerine monte edilirken TS EN 1263-2 normuna uygun biçimde yerleri belirlenmeli monte edilmelidirler.
Güvenlik ağları genellikle çok katlı, yüksek binaların inşaatında, inşaatlarda çalışanları ve çevredeki yayaları yüksekten düşmelere karşı korumak amacıyla kullanılmaktadır.
Güvenlik Platformları bina cephesinden 3,5 m veya 4,0 m mesafeye kadar, 6 m yüksekten düsmelere karşı koruma sağlar.
Güvenlik Platformları, TS EN1263 standardının gereklerini karsılayacak kapasitede üretilmistir. Ağlar 10x10 göz aralıklı, 6 mm ip kalınlığında olup, kenar ipi kalınlığı 8 mm'dir. Bina cephesinden asgari 3 m mesafeye kadar düsmelere karsı koruma sağlar.
Kalıp Güvenlik Bariyerleri (Korkulukları)
Kalıp Güvenlik Bariyerleri İnşaatların döşeme kenarlarında, asansör, şaft ve aydınlatma boşluklarında, merdiven kenarlarında, döşemelerde süreksizlik meydana getiren boşluklarda, kalıp üzerlerinde çalışanların veya malzemelerin düşmesini engelleyecek toplu koruma tedbirlerinde kullanılan malzemelerdir.
Kat Güvenlik Bariyerleri (Korkulukları)
Kat güvenlik Bariyerleri İnşaatların kabası (betonarmesi ) bitmesinin ardından bina kenarları , asansör, şaft ve aydınlatma boşluklarında, merdiven kenarlarında, döşemelerde süreksizlik meydana getiren boşluklarda çalışanların veya malzemelerin düşmesini engelleyecek toplu koruma tedbirlerinde kullanılan malzemelerdir.
Geçici Çevre Çiti
İnşaat kenarlarında inşaat alanına dışarıdan girebilecek insanların girişini engeleyek inşaat sahasında oluşabilecek her türlü kazayı engelemek ve çevre güvenliğini sağlamak amaçlı olarak kullanılan sistemlerdir.